Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

VUČIĆ SA ALEN: AMERIKA DA POJAČA ANGAŽMAN I ISKORISTI UTICAJ DA SE SAČUVA STABILNOST REGIONA

05/15/2024 13:56 Redakcija RTV Puls

BEOGRAD, 15.maj – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom razgovora sa državnom podsekretarkom za javnu diplomatiju i javne poslove SAD Elizabet Alen ukazao je na pritiske sa kojima se suočavaju Srbija i Srbi, i zamolio Ameriku da pojača svoj angažman i iskoristi uticaj kako bi se očuvala stabilnost regiona.


“Ukazao sam na pritiske sa kojima se suočavaju Srbija i Srbi i zamolio SAD da pojača svoj angažman i iskoristi svoj uticaj kako bi se očuvala stabilnost regiona i stvorili preduslovi za iskrenu saradnju i konkretan napredak regiona i svih naših građana ka boljoj i prosperitetnijoj budućnosti”, naveo je Vučić na instagram nalogu “buducnostsrbijeav”.

Ocenio je da je imao dobar i koristan razgovor sa državnom podsekretarkom o regionalnim i geopolitičkim pitanjima, ali i o jačanju bilateralnih odnosa Srbije i SAD.

“Razmotrili smo mogućnosti za širenje saradnje Srbije i SAD u oblasti kulture i obrazovanja, naročito različite vrste programa za stipendije, za razmenu studenata, kultura i znanja. Razgovarali smo i o podršci SAD napretku Srbije na putu ka punopravnom članstvu u EU”, naveo je Vučić.


Izvor i foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.