Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

VUČIĆ: SITUACIJA ĆE BITI SVE TEŽA, POTREBNO ZAJEDNIŠTVO DA SAČUVAMO KIM

03/04/2024 8:21 Redakcija RTV Puls

BEOGRAD, 4.mart – Predsednik Srbije i član Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je da su cele prošle godine trpeli pritiske “zbog nerazumne politike režima Alјbina Kurtija”, a da se opozicija, kako je naveo, “pravila da to ne vidi” i računala da je trenutak da to iskoriste za dodatni pritisak na svoju zemlјu, prenosi RTV.


“Nije slučajno da su se tako umnožavali i ubrzavali i usložnjavali pritisci i oko naše spolјne politike. Te uvedite sankcije, te ogradite se od prijatelјstva sa Kinom, te uradite sve što mi od vas tražimo, a ja samo ne znam, a šta će nam onda država. A zbog čega bi smo imali državu? Mislite da je dovolјno da nam pošalјete mail, faks ili objavite na svom sajtu i tog dana mi moramo svi da se saglasimo sa svakom vašom odlukom”, poručio je Vučić na sednici Glavnog odbora SNS.

Kako je naveo, moglo je da se vidi, naročito posle pojedinih događaja na Kosovu, da je to opoziciji prilika “da se dočepaju vlasti u Beogradu”. On je pozvao rukovodstvo stranke da se na gradske izbore izađe “u što širem frontu”, jer Srbiji treba zajedništvo.

“Kada su prvi put pomenuli tenkove u Ukrajini, mnogi su rekli – neće se desiti, ali desilo se, sada spominju zapadne trupe u Ukrajini, desiće se. Biće sve teža situacija i nama je potrebno najbolje moguće rešenje za zemlju, da je čuvamo i branimo da pomognemo našem narodu na KiM, i čuvamo KiM u Srbiji, i da zemlja napreduje i ekonomski raste”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, to nisu laki zadaci.

“Zato treba da radimo više nego ikada i ići ćemo u formiranje pokreta da okupimo i one koji nisu deo stranke”, kazao je Vučić.


Izvor: RTV/Tanjug
Foto: Kosovo online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.