Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

VUČIĆ U STUDENICI: KAO I SRBIJA, STUDENICA ČESTO NAPADANA I RUŠENA, ALI PONOVO GRAĐENA

07/10/2024 13:06 Redakcija RTV Puls

STUDENICA, 10. jul – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je manastir Studenicu poručivši da je kao i zadužbina Stefana Nemanjića, Srbija bila često napadana i rušena, ali i sa mnogo pažnje i ljubavi ponovo građena.
“Na mestu istorije, u zadužbini Stefana Nemanje i istočniku vladarske loze Nemanjića, izvorištu države i vizije onoga što Srbija danas jeste i što će tek biti. Zahvalan sam starešini manastira Studenica ocu Tihonu na toplom dočeku i mudrim rečima koje su u svemu na tragu prvog arhiepiskopa srpskog, Svetoga Save. Molimo se za mir, bratsku slogu i napredak naše Srbije, dok se sa ponosom i osećajem ogromne odgovornosti sećamo legata naših slavnih predaka”, poručio je Vućić na Instagramu.

Dodao je da je, kao i Studenica, Srbija bila često napadana i rušena, ali i sa mnogo pažnje i ljubavi ponovo građena, obnavljana i oživljavana.

“Zato je ovo posebno mesto na kojem se prepliću naša prošlost i budućnost, predački zaveti i putokazi za potomke — da ne izneverimo njihov san o snažnoj i slobodarskoj Srbiji, da budemo ponosni i dostojanstveni u borbi za mir i slogu sa svima koji žele da zajedno gradimo dobru budućnost za generacije koje dolaze. Sa tog časnog i teškog puta ne smemo da skrenemo. Živela Srbija!”, rekao je Vučić.

Izvor i foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.