Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

VUČIĆ ZAHVALIO AZERBEJDŽANU NA POŠTOVANJU TERITORIJALNOG INTEGRITETA I SUVERENITETA SRBIJE

05/25/2023 16:09 Redakcija RTV Puls

BEOGRAD, 25.maj – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednicu Narodne skupštine Azerbejdžana Sahibu Gafarovu i tom prilikom zahvalio Azerbejdžanu zbog nedvosmislenog stava po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i na glasanju te zemlje protiv odluke o pokretanju procedure za razmatranje zahteva Kosova za članstvo u Savetu Evrope, što Srbija smatra činom iskrenog prijateljstva.


Kako je saopšteno iz Pres službe predsednika, Vučić se saglasio da Gafarovom da su nedavne uzajamne posete na najvišem nivou dale snažan impuls intenziviranju i produbljivanju sveobuhvatnih bilateralnih odnosa i strateške saradnje u svim oblastima od obostranog značaja.

Vučić je naglasio da je Srbija opredeljena da, u periodu koji je pred nama, deluje u pravcu daljeg razvoja i unapređenja uzajamno korisne saradnje, posebno na ekonomskom i energetskom planu, kao i u oblasti odbrambene industrije.

“Predsednik Vučić je uputio čestitku povodom Dana nezavisnosti Republike Azerbejdžan i velikog jubileja – 100 godina od rođenja nacionalnog lidera Hejdara Alijeva, koji je političkom mudrošću i strateškim pristupom postavio osnove nezavisnog, modernog i prosperitetnog Azerbejdžana. Sagovornici su izrazili uverenje da će novoformirani Savet za strateško partnerstvo između Srbije i Azerbejdžana dodatno osnažiti saradnju na svim poljima”, navedeno je u saopštenju.


Izvor i foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.